Drive Me – maailman kunnianhimoisin ja kehittynein autonomisen ajamisen koe – käynnistyy tänään

 

Drive Me – maailman kunnianhimoisin ja
kehittynein autonomisen ajamisen koe – käynnistyy tänään

Premium-autonvalmistaja Volvo on virallisesti käynnistänyt Drive Me -hankkeen, joka on maailman kunnianhimoisin ja kehittynein julkinen autonomisen ajamisen koe. Tänä aamuna tuotettiin ensimmäinen autonomisesti ajava auto, jota käytetään Drive Me -projektissa Göteborgissa.

Autonominen Volvo XC90 SUV viimeisteltiin Volvon erityistuotantolaitoksella Torslandassa tänä aamuna. Se on ensimmäinen kappale autonomisten autojen sarjassa, joka luovutetaan aikanaan asiakkaille Göteborgissa julkisilla teillä ajamista varten.

Volvo on ajoneuvoturvallisuuden johtaja ja uskoo, että autonomisella ajotekniikalla voidaan vähentää onnettomuuksia. Lisäksi autonominen ajotekniikka voi vähentää ruuhkia ja saasteita ja antaa kuljettajille mahdollisuuden käyttää aikaansa autossa tuottavammin.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä puoliautonomista Pilot Assist -toimintoa 90-sarjan autoissaan. Pilot Assist käyttää ohjauspyörää hienovaraisesti ja pitää auton kaistamerkintöjen välissä nopeuteen 130 km/h asti ilman edellä ajavaa autoa. Drive Me -autot tuovat itsenäisesti toimivan ajo-ominaisuuden erityisillä autonomisen ajamisen vyöhykkeillä Göteborgissa. Toimintojen taustalla ovat Volvon niin kutsutut autonomisen ajamisen aivot.

Ruotsalaisyhtiö, joka on ollut synonyymi autoturvallisuudelle vuonna 1959 kehittämästään kolmipisteturvavyöstä lähtien, johtaa autonomisten ajojärjestelmien kehitystyötä osana visiotaan, jonka mukaan kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvo -autossa vuonna 2020 jälkeen.

Asiakaskeskeinen lähestymistapa erottaa Drive Me -projektin muista autonomisen ajamisen kokeista. Volvo ei luota pelkästään insinöörien tutkimustyöhön, vaan aikoo kerätä palautetta oikeilta asiakkailta, jotka käyttävät autonomisia autoja jokapäiväisessä elämässään.

Valitsemalla asiakaskeskeisen lähestymistavan Volvo aikoo hienosäätää autonomisia ajotekniikoita ja tehdä tuotteista mahdollisimman relevantteja asiakkaille ennen kaupallista lanseerausta noin vuonna 2021.

– Tämä on tärkeä merkkipaalu Drive Me -projektille. Asiakkaat tarkastelevat autoja eri tavalla kuin insinöörit, joten odotamme innolla mahdollisuutta oppia, kuinka he käyttävät autoja arkielämässään ja millaista palautetta he antavat meille, kertoo Volvon aktiivisten turvallisuusjärjestelmien tekninen johtaja Erik Coelingh.

Tultuaan ulos tuotantolinjalta Drive Me -autot käyvät läpi perusteellisen testivaiheen, jossa varmistetaan, että kehittyneet autonomiset ajotekniikat toimivat odotetulla tavalla. Testivaihetta valvovat Volvon asiantuntijat, minkä jälkeen autot luovutetaan Drive Me -pilottihankkeeseen osallistuville perheille.

Göteborgin Drive Me -projekti on ensimmäinen useammasta suunnitellusta julkisesta autonomisen ajamisen kokeesta. Samantyyppinen projekti käynnistetään ensi vuonna Lontoossa, minkä lisäksi Volvo arvioi tarjouksia kiinnostuneilta kaupungeilta Kiinassa käynnistääkseen Drive Me -projektin siellä muutaman vuoden kuluessa.

Volvo on myös aktiivisesti keräämässä strategisia kumppanuuksia autonomisen ajotekniikan saralla. Viime kuussa se aloitti yhteistyön Uberin kanssa kehittääkseen uuden sukupolven autonomisia autoja. Aikaisemmin tällä viikolla Volvo kertoi, että se perustaa yhteisyrityksen Autolivin kanssa uuden sukupolven autonomisen ajamisen ohjelmistojen kehitystä varten.

 

 

Katso video Drive Me –projektista


 

 

Facebook